ERR: maanteeamet üritab rongide ja busside sõiduplaane vastavusse seada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil rong Tartu raudteejaamas.
Pildil rong Tartu raudteejaamas. Foto: Kristjan Teedema

Maanteeamet tegeleb busside ja rongide sõiduplaanide korrastamisega, et seal, kus võimalik, saaks mugavalt minna rongilt bussi peale ja vastupidi.

Maanteeameti ühistranspordi osakonna juht Ingmar Roos rääkis, et sõiduplaane ei saa ka nii teha, et bussile on planeeritud 10 minutit ootamist raudteejaamas ja tõde on kusagil vahepeal, vahendas ERR Uudised saadet «Aktuaalne kaamera. Nädal».

Ta möönas, et viimaste aastate mahukad remonttööd raudteel on tekitanud olukorra, kus rongide sõiduplaanid muutuvad mitu korda kuus ja seega on praegu sõiduplaanide sünkroniseerimine üpris tänamatu töö.

ASi Sebe juhatuse esimees Kuldar Väärsi ütles, et rongid ja bussid ei saa olla konkurendid, sest tegu ju ikkagi ühistranspordiga, mis mõeldud alternatiiviks autole.

«Eestis näen võimalust, et Valgast, Võrust, Põlvast Tartusse see ettevedu toimiks, aga ühe maakonna piires ma ei usu, et see on võimalik,» kommenteeris ta sõiduplaanide vastavusse seadmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles