Politsei jagab maapiirkondades kergliiklejatele 4000 helkurvesti

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Politsei jagab maapiirkondades laiali 4000 helkurvesti, et jalakäijad ja jalgratturid saaksid teha end pimedal ajal paremini nähtavaks.

Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul on kergliiklejale kohustuslik helkur pimedal ajal paraku ainult ohutuse miinimumprogramm. «Asulavälistel teedel on sõidukite kiirused suuremad ning autoga kokkupõrke tagajärjed jalgsi või rattaga liiklejale äärmiselt traagilised. Seetõttu on pimedal ajal vähese valgustusega asulates või maateel liiklemisel enese võimalikult hästi nähtavaks tegemine ülitähtis,» lausus ta ameti teatel.

Politsei jagab liiklusjärelevalve käigus helkurveste kergliiklejatele, kelle puhul on kas liiklemise ajast või kohast tulenev suurem risk sattuda õnnetusse. Lisaks antakse paarkümmend helkurvesti ka Kuusalu vallas asuvale Valkla hooldekodule, kus territooriumilt väljas käivad patsiendid liiguvad väga suure tõenäosusega ka valgustamata teel.

Jalakäijaõnnetuste osas on kõige traagilisemad kuud oktoober, november ja detsember, kui palju on pimedat aega ega pruugi olla ka valgust juurde andvat lund. Eelmisel aastal hukkus liikluses 26 jalakäijat ning vigastada sai 398 inimest.

Kõige õnnetusterohkem oli jalakäijatele detsember, kui vigastada sai 70 ning hukkus kuus jalakäijat. Asulasisestel teedel hukkus aasta jooksul 15 ning asulavälistel teedel 11 jalakäijat. Hukkunutest 13 liikusid pimedal ajal ega kasutanud helkurit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles