Lohusuu vallas möllab volinike jõuk

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüliõun – Lohusuu sadam.
Tüliõun – Lohusuu sadam. Foto: Kristjan Teedema

Lohusuu vallaametnikud kurdavad volikogu esimehe Toivo Kivi psühhoterrori üle, Postimehe valduses olevad dokumendid tekitavad aga muu hulgas küsimuse, kas europrojekti raames saadud ja Kivi eravalduses seisev päästekaater on kedagi päästnud.

Lohusuu vallavolinikud korraldavad eesotsas Toivo Kiviga vallavalitsusse pidevaid külaskäike, mille juurde kuuluvad valla töötajate ülekuulamised. Praegu survestab Kivi vallavanemat Ants Rummelit vallandama vallasekretäri Daisy Utsarit, ent vallavanem ei saa seda teha, sest puudub seaduslik alus. Muu hulgas on Kivi Utsari väitel nuhkinud ka tema erameilivahetuses.

Alles äsja ametisse valitud vallavanemal on Kivi ja tema kaasvolinike terrorist villand. Postimees toob esile ka Kivi otsese panuse kohtuprotsessi, mille käigus tekitati Lohusuu vallale 2,24 miljoni eurone võlg ja muudeti vald Peipsi kuninga Paul Kärbergi võlaorjaks.

Kohtuprotsessi valmistas ette varem kalakuninga alluvuses töötanud Kivi ise, kes hoolitses volikogu esimehena ka selle eest, et vald kaotaks Kärberbile kohtus.

Põhjalikumalt loe Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles