Prantsuse armee pakub Eestile tanke müügiks

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tank
Tank Foto: Reuters / Scanpix

Kaitseministeerium sai teisipäeval Prantsuse kaitseatašeelt kirja, milles pakutakse Eestile müüa Prantsuse armee reformidest üle jäävat sõjatehnikat, nende hulgas soomusmasinaid ja tanke.


Kaitseministeeriumi pressibüroo juhata Aet Kukk ütles Postimees.ee'le, et  kuna pakkumine alles saabus kaitseministeeriumisse, võtab põhjalik analüüs aega.

Kukk nentis, et pakkumises toodud informatsioon on küllaltki üldsõnaline ning vajab lisatäpsustusi.

«Riik-riigilt tehingute puhul koostöölepete sõlmimisele eelneb tavaliselt pikaajaline kaitseväesisene analüüs ja lisapäringute tegemine, et välja selgitada pakutava varustuse vajadus ja sobilikkus. Kui vajadus on selgunud, siis algavad läbirääkimised koguste, hinna, pakkujapoolse toetuse ja ajaraami üle. Keerukamate projektide puhul võib koostöökokkuleppele eelneda aastatepikkune eeltöö,» märkis Kukk.



Eesti sõjalise riigikaitse arenguplaanis aastateks 2009-2018 on ette nähtud soomustatud manöövervõime loomine, mis tähendab taktikalisi manöövreid tankide või jalaväesoomukitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles