Kasekamp: USA valimistel on määrav tähtsus teledebattidel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama (vasakul) ja Mitt Romney.
Barack Obama (vasakul) ja Mitt Romney. Foto: SCANPIX

Ühendriikide novembrikuistel presidendivalimistel on kõige tähtsamad kandidaatide teledebatid - see on ainus asi, mis võib olukorda muuta, ütles Eesti välispoliitika instituudi direktor, Tartu ülikooli professor Andres Kasekamp.

Kasekamp rääkis ETV saates «Välisilm», et teledebattides on Mitt Romney ees eelis president Barack Obamal kui vilunumal kõnelejal, vahendas ERR Uudised.

«Romney saab teda rünnata, aga ma usun, et kui nad räägivad välispoliitika teemadel, siis nii nagu Obama juba näitas oma kõnes, on tal selles üleolek, ja Romney'l saab olema päris raske leida neid punkte, kus ta saab Obamat selgelt seljatada debatis, ma usun, et tal on seda vaja; kui jääb selline seis nagu praegu, on trumbid ikka Obama käes,» usub Kasekamp.

Kaks kandidaati on tema sõnul oma esinemistes väljapeetud ega pole väga isiklikuks läinud, küll aga käituvad teisiti kampaaniaorganisatsioonid, kes maksavad kinni ründavad telereklaamid.

USA valib presidendi 6. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles