Vägivalla- ja liikluskuritegude arv on kaheksa kuuga tõusnud

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Aasta esimese kaheksa kuuga on vähenenud varguste, kelmuste ja röövimiste arv ning tõusnud kehaliste väärkohtlemise juhtumite ja liikluskuritegude registreerimine.

Justiitsministeeriumi poolt koostatava kuritegevuse baromeetri andmetel registreeriti esimese kaheksa kuu jooksul 27 488 kuritegu, mis on 606 kuritegu vähem kui aasta tagasi.

Justiitsminister Kristen Michali sõnul jätkusid käesoleva aasta kaheksa kuu statistikas eelmiste kuudega võrreldes samad trendid.

«Kuritegevuse üldarv on sel aastal olnud püsivalt madalam kui 2011 aastal. Samas langes ka 2011. aastal kuritegevuse üldarv,» rääkis Michal. «Põhiliselt on tulnud langus varguste vähenemise arvelt, samas on positiivne ka raskete isikuvastaste kuritegu vähenemine - tapmiste ja mõrvade arv on sel aastal langenud 62 juhtumilt 52 juhtumini ja see number on viimase viie aasta madalaim.»

Ta lisas, et murekohtadest on endiselt aktuaalne isikuvastaste kuritegude registreerimiste suur hulk, mis kasvas ka kaheksa kuu lõikes.

«Eelkõige näeme nii Eesti vägivallakuritegevuse kõrge taseme, kui ka nende kuritegude arvu kasvu taga ühe põhjusena alkoholitarbimise kasvutrendi,» lausus Michal. «Teine põhjus on ilmselt isikuvastastest kuritegudest politseile teatamise suurenemine, mis on põhjendatav usaldusega politsei vastu.»

Liikluskuritegude arvu kasvu aeglustumine on aga justiitsministri sõnul positiivne sõnum ning ta avaldas lootust, et see jääb püsima ka järgnevateks kuudeks.

Esimese kaheksa kuuga on varguste arv vähenenud 775 juhtumi ehk 6 protsendi võrra ning kelmuste arv 45 juhtumi ehk 4 protsendi võrra. Röövimiste arv on vähenenud 10 protsenti. Endiselt näitab suurimat kasvu kehalise väärkohtlemise juhtumite arv, olles sel aastal kasvanud 344 juhtumi ehk 11 protsendi võrra.

Liikluskuritegude arvu kasv on hakanud pisut aeglustuma. Kui seitsme kuu statistika näitas liikluskuritegude kasvuks 7 protsenti, siis kaheksa kuu lõikes on liikluskuritegude kasv juba 6 protsenti. Liikluskuritegudest moodustasid enamuse mootorisõiduki joobes juhtimised, mida seitsme kuuga registreeriti kokku 2051. See on 123 juhtumit rohkem, kui eelmise aasta samal perioodil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles