Teder: erakondade rahastamisel peaks soosima konkurentsi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Teder
Indrek Teder Foto: Liis Treimann

Õiguskantsler Indrek Teder leiab, et erakondade rahastamisel tuleks edaspidi järgida konkurentsiprintsiipi ehk jagada riigieelarvest erakondadele raha nii, et parteidel, kes parlamenti ei kuulu, oleks suurem võimalus poliitikas kaasa lüüa.

Riigikogu põhiseaduskomisjon alustas täna õigusasjatundjate, poliitikute ning vabakondade ettepanekute arutamist erakondade rahastamiseks ning Teder ütles, et parteide rahastamist võiks vaadata natuke laiemalt ehk poliitilise konkurentsi kontekstis, vahendab ERR Uudised.

Ta põhjendas poliitilise konkurentsi vajadust sellega, et Eesti on olnud juba pikemat aega või ehk juba liiga pikka aega  poliitiliselt stabiilses seisus ja mõnes mõttes on tegu ka usalduse küsimusega.

«Usaldust saab alati suurendada, kui konkurent osutab konkurendi veale, aga siin, kui me jaotame riigieelarvest rahast enamiku parlamendierakondadele, tekib teatud konkurentsivaba ala, turvaala,» kirjeldas õiguskantsler ja ütles, et kahtleb sellise olukorra mõistlikkuses.

Põhiseaduskomisjon arutab ettepanekuid edasi 25. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles