TJA otsib hankega elumajade rõdupaneelitüüpide kaardistajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe kortermaja neljanda korruse rõdult kukkus alla piirdeplokk
Lasnamäe kortermaja neljanda korruse rõdult kukkus alla piirdeplokk Foto: Toomas Lont

Tehnilise järelevalve amet (TJA) kuulutas teisipäeval välja riigihanke korrusmajade rõdupaneelitüüpide kaardistamiseks.

Hanke eesmärgiks on Eestis asuvate ning aastatel 1960-1990 ehitatud eenduvate raudbetoonist piirdepaneelidega rõdudega korterelamute orienteeruva koguarvu, erinevate rõdupaneelide kinnituskonstruktsioonide tüüpide ja nende geograafilise jaotuse väljaselgitamine, selgub hanketeatest.

Pakkuja peab olema osalenud vähemalt ühel aastatel 1960-1990 ehitatud korruselamute või nende osade tehnilise seisukorra hindamisel, samuti tuleb tal esitada teostatud tööde nimekiri koos tellija ja läbiviimise ajaga.

Hankelepingu sõlmimise kriteeriumiks on madalaim hind ja pakkumisi hankel osalemiseks ootab TJA 19. septembril kella 12-ni.

Tänavu 18. aprilli hommikul kukkus Tallinnas Lasnamäel Kalevipoja tänava kortermaja ühe trepikoja ukse ette neljanda korruse rõdu piirdepaneel, kuid õnnetuses keegi viga ei saanud.

TJA läbi viidud ekspertiis tuvastas, et hoone rõdupaneelide kinnitused ei olnud tehtud vajalikus ulatuses, kinnitustööde kvaliteet oli madal ning kinnitused olid välismõjude eest kaitsmata ja tugevalt roostes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles