Keila hooldushaigla uus omanik rabeleb võlgades

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõukogude ajale kohaselt võimsa kompleksina ehitatud Keila haiglast on kasutusel vaid väike osa.
Nõukogude ajale kohaselt võimsa kompleksina ehitatud Keila haiglast on kasutusel vaid väike osa. Foto: Mihkel Maripuu

Endise Keila haigla hooned koos hooldusraviosakonnaga ostnud PJV Hooldusravi sipleb tõsistes rahalistes raskustes ja vahepeal oli oht, et haiglal võidakse võla tõttu ka raha- ja muud kraanid kinni keerata.

Mullu mais müüs Põhja-Eesti regionaalhaigla Keila haigla 25 miljoni krooni ehk 1,6 miljoni euro eest jõuliselt hooldusraviärisse tulla soovinud PJV Hooldusravile. Seda koos kohustusega haiglasse investeerida ja kindla võimalusega saada 4,4 miljonit eurot toetust ­Euroopa struktuurifondidest, et hooldushaigla uueks ehitada.

Veel aasta tagasi suvel oli PJV Hooldusravi juhatuse liige Leho Tamvere täis usku, et ehitus läheb peagi käima ning 200 hooldusravi ja 150 tasulise hoolekande kohaga uus haigla valmib juba selle aasta lõpuks.

Tegelikult on uus omanik jõudnud vaid täita päästeameti ettekirjutused ja nii hooldusraviosakond kui samas tegutsev teine firma, Keila taastusravikeskus on suures hoonetekompleksis kolinud kokku ühte väiksemasse ossa.

«Esitasime europrojekti muutmistaotluse augustis 2011 ja seda menetleti 17. jaanuarini ehk viis kuud. Enne seda tehtavad kulud poleks olnud abikõlbulikud,» selgitas Tamvere põhjust, miks ehituse algus on venima jäänud.

Paraku ei ole see ainuke põhjus, miks lootused pole täitunud. Viimastel nädalatel on õhus olnud isegi oht, et kommunaalvõlgnevuste tõttu võidakse hooldusraviosakond sulgeda ja 90 patsiendile tuleb kiires korras uus asukoht leida.

Tamvere kinnitas eile, et võlausaldajatega on kokkulepe olemas – ministeeriumist esimese väljamakse laekumise järel neile tasutakse. «Eesmärgiga tagada hoone korrapärane töö,» ütles ta.

Maksu- ja tolliameti andmeil oli ettevõttel eile 167 536-eurone maksuvõlg. «Hetkel on pooleli menetlus maksuvõlgade ajatamise ning maksu- ja tolliametile tagatise esitamise osas,» selgitas ameti avalike suhete juht Ivi Papstel.

Pikemalt loe Postimees Plussist või tänasest Postimehe paberlehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles