ERRi nõukogu juht: Raadio 2 sulgemine ei ähvarda

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Raadio 2 kodulehest.
Fragment Raadio 2 kodulehest. Foto: r2.err.ee

Eesti Rahvusringhäälingu nõukogu esimees Agu Uudelepp rääkis, et eilsel nõukogu koosolekul Raadio 2 sulgemise mõtet välja ei käidud. Programmi tahetakse lisada saateid, kus lahatakse ühiskonnas olulisi teemasid noortepäraselt.

«Nõukogu kuulas ära juhatuse ja Raadio 2 peatoimetaja mõtted sellest, kuidas kanalit värskendada – põhimõtteliselt hoitakse alles Raadio 2 peamised trumbid, milleks on eripalgelise ja uue Eesti muusika tutvustamine,» sõnas Uudelepp. «Seejuures hakatakse natuke laiemalt tutvustama teiste Balti riikide muusikat, mida seni Eestis kuigipalju ei tunta.»

Uudelepp lisas, et edaspidigi aidatakse Eesti bändidel Euroopas jalga ukse vahele saada, nagu õnnestus Ewert and The Two Dragonsi puhul.

«Natuke rohkem vajavad värskendamist päevases kuulamisvööndis olevad jutusaated, et teha Raadio 2 noorte hulgas teemade päevakorda toojaks ning arutelude algatajaks ja vedajaks,» rääkis Uudelepp. «Et oleks ühiskonnas olulisi teemasid noortepäraselt lahkavaid saateid päevasel ajal.»

«Seda mõtet, et Raadio 2 tuleks kinni panna või kaubamärk maha müüa, ei esitanud eile nõukogu koosolekul mitte keegi.»

Uudelepa sõnul räägiti nõukogus peamiselt strateegilistest suundadest, mistõttu ei oska ta öelda, kas jutusaateid tuleb juurde või on plaanis mõni välja vahetada. Ta lisas, et programmi uuendamine on vaikselt pihta hakanud ning näiteks on sügishooajaks teiste Balti riikide muusikat tutvustavate saadete osa juba alanud.

«Leppisime kokku, et kevadel tuleme teema juurde tagasi, siis saab vaadata kahe kvartali uuringute põhjal kuulajaskonna dünaamikat ja on olemas tagasiside, mis on tööle hakanud ja mis vajaks veel kohendamist,» seletas ta.

Uudelepa sõnul polnud jutuks, et Raadio 2 peaks uute jutusaadete tõttu töötajaid juurde tulema.

«Raadio 2-l on koostööpartnereid praegu päris palju,» rääkis ta. «Natuke oli juttu sellest, et kuna kanal on suunatud aktiivsele nooruslikule inimesele, siis peaks ka Raadio 2 rääkijate seltskond olema teistsugune, kui ta on näiteks Vikerraadios või Kukus, kus natuke liialdades ja üldistades on rääkija keskealine kõrgharidusega valge mees. Raadio 2s võiks ta olla natuke noorem ja mitte tingimata mees.»

Jutud, et nõukogus tuleb arutlusele ka kaubamärgi mahamüümine või raadio sulgemine, ei vasta Uudelepa sõnul tõele.

«Hapukurgihooajal paistavad meedias teemad põnevamad, kui nad tegelikus elus on,» lausus ta. «Seda mõtet, et Raadio 2 tuleks kinni panna või kaubamärk maha müüa, ei esitanud eile nõukogu koosolekul mitte keegi.»

Uudelepa sõnul läks nõukogu ülejäänud päevakord suuresti nende punktide peale mida seadus nõuab. «Selliseid vahetult kuulajani ulatuvaid teemasid rohkem ei olnud,» kinnitas Uudelepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles