Putin: Romney Vene-kriitika näitas meie seisukoha õigsust raketikilbi osas

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene president Vladimir Putin ütles USA vabariiklaste presidendikandidaadi Mitt Romney Venemaad kritiseerivate väljaütlemiste kohta, et Moskval on raketikilbi osas täielik õigus.

«Vaatamata sellele, et Mitt Romney peab Venemaad vaenlaseks number üks, hakkame me kõik, kaasa arvatud mina, tegema temaga koostööd juhul, kui ta valitakse riigipeaks.»

Putin avaldas oma arvamust eilsel ühisel pressikonverentsil Serbia presidendi Tomislav Nikoliciga, vahendas Reutersi video.

«Igas olukorras on plusse ja miinuseid. Tõsiasi, et härra Romney peab meid vaenlaseks number üks ja et tal on meist vilets arvamus, on selgeks puuduseks. Aga fakt, et ta ütles selle välja otse, avameelselt ja selgelt, tähendab seda, et ta on otsekohene ning siiras inimene. See on plussiks.»

Vene riigipea ütles, et ta on Romneyle oma seisukohtade selge formuleerimise pärast väga tänulik. «See tähendab, et ta on taas kinnitanud, et meie lähenemine raketikilbiteemale on õige.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles