Demokraadid pole Michali umbusaldamist veel arutanud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rainer Vakra
Rainer Vakra Foto: Peeter Langovits

Riigikogu demokraatide ühendust juhtiv Rainer Vakra ütles, et demokraadid on valmis arutama justiitsminister Kristen Michali võimaliku umbusaldusavaldusega ühinemist, ehkki tema hinnangul peaks justiitsminister ise ametist lahkuma.

Vakra ütles Postimehele, et lähtudes euroopalikust poliitilisest kultuurist peaks justiitsminister astuma ise tagasi. «Selline samm oleks tervendav nii Eesti poliitikale tervikult kui ka parim lahendus selleks, et valitsus saaks jätkata rahulikult oma tööga. Juba mitu kuud kestnud skandaal on halvanud nii valitsuse kui ka justiitsministri töövõimet ja usaldusväärsust,» lausus ta.

Vakra sõnul peaks Michal tagasi astuma, et uurimine oleks läbipaistev ja näiks ka avalikkusele aus. Ta avaldas arvamust, et olukord, kus justiitsministri juhtumit uurib temale alluv prokuratuur, kahjustab riigi mainet.

Võimaliku umbusaldusavaldusega ühinemisest rääkides ütles Vakra, et viieliikmeline ühendus on valmis seda arutama. «Kui sotsiaaldemokraadid teevad meile konkreetse ettepaneku, siis me kindlasti arutame antud küsimust tõsiselt ja esimesel võimalusel otsustame justiitsminister Kristen Michali umbusaldamise,» kinnitas ta.

Umbusaldusavalduse algatamiseks on valmisolekut avaldanud opositsioonilise Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon, kelle 19 häälest selleks siiski ei piisa. Avalduse esitamiseks on riigikogus vaja vähemalt 21 ja ministri umbusaldamiseks 51 saadiku toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles