Küsitlus: eurooplased valiksid Obama kindlalt USA presidendiks tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama on Euroopas endiselt väga populaarne ja tema välispoliitikat toetab enamus, vabariiklaste presidendikandidaadist Mitt Romneyst ei teata aga suurt midagi, näitavad kolmapäeval avaldatud küsitlustulemused.

Kui eurooplased saaksid 6. novembril hääle anda, valitaks Obama 75 protsendiga teiseks ametiajaks Valgesse Majja. Romney poolt annaks hääle vaid 8 protsenti, ilmneb uuringust Transatlantic Trends 2012.

Küsitlus viidi läbi juunis Euroopas, USAs ja Venemaal, vastajaid oli 15 500.

Tulemused näitavad, et demokraat Obamasse suhtub poolehoiuga 82 protsenti eurooplastest.

Temaga võistlevasse vabariiklaste kandidaati, endisesse Massachusettsi kuberneri Romneysse suhtub aga 39 protsenti vastanuist negatiivselt ning 38 protsenti kas ei tahtnud või osanud vastata.

2009. aastal, kui Obama esimest korda Ühendriikide presidendiks valiti, toetas tema välispoliitikat 83 protsenti eurooplastest, nüüd on see toetus langenud 71 protsendile.

Kodumaal ei ole Obama kaugeltki nii populaarne, ehkki ka USAs toetab teda 57 protsenti ja vastu on 40 protsenti küsitlustele vastanuist. Romneysse suhtub soosivalt 49 protsenti ameeriklastest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles