ERR.ee: osa puudega inimesi ootab endiselt jaanuarikuist toetust

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis/Scanpix

Endisele sotsiaalministrile Maret Maripuule koha maksnud segadused puuete määramisel ning toetuste maksmisel hakkavad tasapisi lahenema, kuigi endiselt on inimesi, kes ootavad jaanuarikuist toetust.


Seda põhjusel, et infosüsteemi töölehakkamise ajaks veebruaris oli otsuse ootele kuhjunud tuhandeid toetusetaotlusi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Mullu oktoobrist kehtima hakanud korra järgi tuleb puudega inimesel oma puude raskusastme määramise ning toetuse saamiseks alustuseks täita enam kui 23-leheküljeline 110 küsimusest koosnev taotlus.

«Aktuaalse kaameraga» rääkinud puudega inimene tunnistas, et hakkas toetuse saamiseks pabereid korda ajama jaanuari keskpaigas ning pärast mitmeid kärkimisi sai toetuse eile kätte.

Tartus oli veebruariks järjekorras 4000 taotlust möödunud aasta oktoobrist, novembrist ja detsembrist. Jaanuaris lisandus 2500 puude raskusastme taotlust, millest töös on veel 400.

«Nii palju võib öelda, et eelmise aasta taotlused on kõik lahendatud ja jaanuarikuu taotlused saavad lahendatud järgmise nädalaga,» rääkis Tartu pensioniameti direktor Kati Kümnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles