Fed Cup ja Final Four mahuvad vennalikult kavasse

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV kodulehe fragment..
ETV kodulehe fragment.. Foto: Postimees .ee.

25.–26. aprillil peab Eesti tennisenaiskond Maailmaliiga üleminekumängu Iisraeli koondisega ning kohtumiste algusajad on sätitud nii, et need ei segaks televisioonis Balti korvpalliliiga Final Fouri näitamist.


«ITFi (Rahvusvaheline Tenniseföderatsioon) esindajad tahtsid juba varakult teada mängude toimumise kellaaegasid ning ütlesime nende algusaegadeks julmalt 12.00,» sõnas ETV sporditoimetuse juht Marko Kaljuveer, lisades, et selline aeg nimetati seepärast, et tennis ei hakkaks segama mitte vähem tähtsat korvpalli Balti liiga Final Fouri turniiri, kuhu tänu veerandfinaalvastasseisule Tartu Rock – BC Kalev/Cramo on kindlustanud pääsu ka üks Eesti klubi.



Kaljuveer tõdes, et sellise ala nagu tennise kajastamine televisioonis on paras peavalu, kuna palju oleneb sellest, kui pikaks üks või teine matš kujuneb – on ju suur vahe, kas mängitakse kaks lühikest või kolm pikka setti. Keskpäevane aeg oligi selle mõttega öeldud, et oleks kindel, et tennis ja korvpall üksteist segama ei hakkaks. Kella kuueks õhtul on tennis kindlasti läbi.



Maailmaliiga üleminekumatš toimub uues Tondi tennisekeskuses ning Kaljuveer kinnitas, et koht on teleülekannete jaoks pea ideaalne.



«Käisime paar päeva tagasi režissööride ja inseneridega paika üle vaatamas ning veendusime, et valgustus on tipptasemel,» märkis Kaljuveer, kuid lisas samas, et tööd on veel palju teha, kuna ITMi nõudmised on kõrged. «Seal on nii palju pisiasju, mida tuleb jälgida. Kuna tennis on vaikne mäng, siis näiteks ei tohi kommentaatorite heli segada publikut.»



Kaheksa kaameraga tipptennise televaatajateni toov Eesti Televisioon, kes ehitab võistluse tarbeks väljaku kõrvale ka stuudio, näitab kõiki viit mängu oma telekanalitel. Kindel on see, et peakanalis leiavad kajastamist esimese päeva kaks esimest mängu ja teise päeva esimene kohtumine. Kui aga teise päeva viimane kohtumine peaks olema otsustava tähtsusega, mahutab ka see end peakanalile. Ülejäänud kohtumisi – olenevalt asjaoludest kas üks või kaks – saavad televaatajad jälgida ETV 2 pealt.



Nõudmised pole kõrged mitte ainult telekanalitele, vaid ka võistluse üldkorraldajatele. Kuigi Tondi tennisekeskus on saanud ITFilt rohelise tule, on Eesti Tennise Liidu presidendi Urmas Sõõrumaa sõnul palju veel teha.



«Nõuded on ranged nii pealtvaatajate kui ka väljaku mõõtmete osas,» märkis Sõõrumaa, kes sõlmis lisaks Eesti tennise edendamiseks lepingud Wris Toursi ja Reval Hotelsiga. «Publiku arvu osas meile tehti juba mööndusi. Muidu on ITFi norm 4000 inimest, kuid meile kui väikeriigile tullakse vastu ning Eesti seab valmis umbes 2500 istekohta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles