Mobiilivideoga väljapressimise juhtum oli politsei hinnangul arusaamatus

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefonid.
Mobiiltelefonid. Foto: Peeter Langovits.

Politsei lõpetas tegelemise Lümanda mobiilivideo juhtumiga, kuna hindas toimunu arusaamatuseks.

«Selgus, et selle juhtumi puhul võib toimunut nimetada arusaamatuseks, sest asjaosaliste omavahelised kokkulepped läbi mitmete inimeste erinevate tõlgenduste kujunesid nn meediamulliks,» ütles Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissar Aare Allik pärast läinud neljapäeval Lümanda põhikoolis toimunud vestlusringi, milles osalesid kooli esindajad, asjaosalised noored oma vanematega ja Kuressaare politseijaoskonna esindajad, kirjutas Meie Maa.

Juhtumist, kus Lümanda koolipoisid pressisid kooliõelt paari nädala jooksul salaja filmitud mobiilivideo avalikustamise ähvardusel maiust, sai politsei teada meedia vahendusel.

«Parem, ja ilmselt noortele inimestele valutum, olnuks abipalvega kohe politsei poole pöörduda. Liigse kõrvalise tähelepanuta ja kallutatud arvamusteta oleks juhtum ilmselt samasuguse lahendini jõudnud nagu praegugi,» avaldas Allik.

Tema sõnul kirjeldas vestlusringis igaüks, mis oli toimunud ning lõppkokkuvõttes selgus, et suurimaks arusaamatuse tekitajaks oli info moondumine eelnevate väljaütlemiste tulemusena. Kuna asjad said omavahel selgeks räägitud, ei pidanud politsei vajalikuks vestluse üksikasju kommenteerida.

Samas hindas politsei Lümanda põhikooli noormeeste käitumist üldkokkuvõttes taunimisväärseks ja toimunut õppetunniks paljudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles