Dagestanis peeti mitu päeva sissidega lahingut

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid piirivalveväeosas Dagestanis..
Vene sõdurid piirivalveväeosas Dagestanis.. Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Vene Föderatsiooni lõunaosas asuvas Dagestanis puhkes juba kolmapäeval äge lahing sisevägede eriüksuste ja väidetava sissirühmituse vahel, mis jätkus veel endise hooga laupäeva hommikul, ent on praeguseks lõppenud.


Siseministeeriumi teatel oli eilseks tulevahetustes surma saanud viis ja haavata kolm sõdurit, vahendas AFP kohalikke agentuure. Samal ajal oli hukkunud ka mitu arvatavat mässulist.

Dagestani siseasjade aseminister polkovnik Magomed Ismailov teatas varem meediale, et end mägisel ja metsasel alal Kakašura küla lähedal ühte lõhangusse varjanud sisside arv küündis 15 lähedale. Erioperatsioon algas juba kolme päeva eest, kui piirkonnas toimus sisside kokkupõrge miilitsaga.

Interfax vahendas täna hommikul siseministeeriumi uut teadet, et terroritõrjeoperatsioon vältas läbi terve viimase öö, mille jooksul sissid väidetavalt piiramisrõngast välja murda enam ei proovinud. Ühe ametniku sõnul aktiivne operatsioon mõneks ajaks peatati.

Hommikul anti ümberpiiratud positsioonide pihta taas ägedat tuld suurtükkidest, kuid kohale toodud lahingkopterite tegevust takistas paks udu ja lumesadu. Ennelõunal teatati lõpuks ametlikult, et vastupanu on peaaegu maha surutud ja kuulda on veel vaid üksikuid tulistamisi.

Lahinguala läbi kammimisel on spetsnazi sõdurid leidnud kümmekond surnukeha, agentuuri RIA Novosti andmetel üheksa laipa. Lahingus osalesid FSB eriüksuslased ja siseministeeriumi väed.

Põhja-Kaukaasias asuvas valdavalt islamiusulises Dagestanis on vägivald ja mässuliste sissirühmituste tegevus üsna tavaline. Eile õhtul teatati seal taas kahest rünnakust miilitsatöötajate vastu. Samas kõrval asub ka sõjas laastatud Tšetšeenia.

Lisaks ligi mägedes tapetud sissidele tapeti reedel autoga regiooni pealinnas Mahhatškalas sõitsnud neli väidetavat sissi, kelle sõidukist leiti miilitsa teatel kolm Kalašnikovi automaati, kaks püstolit, 15 käsigranaati ja isetehtud pomm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles