Liibüa vahistas USA konsulaadi rünnaku tõttu mitu inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüalased eile jalutamas Benghazis USA konsulaadi aladel, kus varem hukkusid suursaadik ja kolm välisteenistuse töötajat.
Liibüalased eile jalutamas Benghazis USA konsulaadi aladel, kus varem hukkusid suursaadik ja kolm välisteenistuse töötajat. Foto: SCANPIX

Liibüa võimud on vahistanud mitu inimes raevunud rahvahulga rünnakute pärast USA konsulaadile Benghazis, milles hukkusid suursaadik ja kolm välisteenistuse töötajat, ütles täna asesiseminister.

«Sise- ja justiitsministeerium on alustanud juurdlust ja tõendite kogumist ning mõned inimesed on vahistatud,» ütles Wanis al-Sharif.

Juurdluse huvides ei soovinud ta täpsustada, mitu inimest kinni on peetud ja missugune on nende taust.

Esialgu öeldi, et suursaadik Chris Stevensi ja tema kolm kaasmaalast tappis rahvahulk, kes tabas nad üleeile õhtul konsulaadi lähedal katselt põgeneda rünnaku eest, mille ajendas USAs vändatud islamiusku solvav film.

Praegu ollakse seisukohal, et Stevens jäi põlema pandud konsulaadihoonesse lõksu ja suri vingumürgitusse.

USA ametnikud uurivad võimalust, et rünnak oli mõne Al-Qaedaga seotud rühmituse või terrorivõrgustiku poolehoidjate vandenõu ja et rahva viha kasutati lihtsalt ära 11. septembri terrorirünnakute aastapäeva puhul koordineeritud kättemaksuaktsioonideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles