Olerex peab Jaak Joala esitajaõigusi rikkunud reklaamklipi hävitama

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Joala
Jaak Joala Foto: Peeter Langovits

Tartu maakohus rahuldas eilse otsusega osaliselt Eesti Esitajate Liidu MTÜ (EEL) hagi reklaamklipiga esitajate õigusi rikkunud ASi Olerex vastu, mõistis kütusefirmalt välja tekitatud kahju ning kohustas tüli tekitanud klipi hävitama.

Kohus mõistis Olerexilt põhinõudena välja 3200 eurot EELi kasuks ning 305,80 euro suuruse viivise 11. septembri seisuga ning võlaõigusseaduses sätestatud määras viivise põhinõudelt alates otsuse tegemisest kuni põhinõude kohase täitmiseni, kirjutab ERR Uudised.

Kohus jättis EELi mittevaralise kahju nõude rahuldamata. Lisaks kohustub Olerex kohtuotsuse järgi edaspidi hoiduma EELi esindatava Jaak Joala esitajaõiguste rikkumisest ning hävitama toodetud reklaamklippide kõik koopiad, ütles Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Vaidlus sai alguse, kui Olerex alustas tele- ja raadiokampaaniat, mille helindamisel kasutati Toivo Kurmeti teost «Ainult sul», mille üheks esitajaks on Jaak Joala.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles