Tõmošenko palat otsiti läbi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõmošenko toetaja.
Tõmošenko toetaja. Foto: SCANPIX

Ukraina vanglateamet teatas täna, et otsis ekspeaministri Julia Tõmošenko palati läbi ning konfiskeeris keelatud tehnilisi vahendeid ning teadmata päritolu ravimeid.

«Ülevaatuse ajal süüdimõistetu Tõmošenko juures avastati tavaliseks raamatuks (Ukraina kriminaalprotsessi koodeksiks) maskeeritud peidik. Selles peidikus, samuti voodi ääres asuvas kapis hoidis ta keelatud esemeid (tehnilisi seadmeid). Lisaks sellele leiti Tõmošenko asjade seast ja konfiskeeriti kindlaks tegemata päritoluga ravimeid. Esemed ja ravimid edastati uurimiseks,» seisab avalduses.

Tõmošenko advokaat Oleksandr Plahhotnjuk avaldas omakorda ekspeaministri avalduse, milles kinnitatakse, et naispoliitiku palatis toimus läbiotsimine 1937. aasta parimates traditsioonides.

«Olen veendunud, et see läbiotsimine korraldati ainsa sihiga – konfiskeerida minult kaks dosimeetrit – üks peamine, teine kontrolldosimeeter – mis andsid mulle võimaluse alalisel režiimil kontrollida radiatsioonitaset ruumides, kus ma viibin,» selgitas Tõmošenko.

Ukraina ekspeaminister kannab seitsmeaastast vanglakaristust, mis talle mõisteti ametivolituste väidetava ületamise eest gaasilepingute sõlmimisel Venemaaga 2009. aastal.

Tõmošenko kannab karistust Katšanivski koloonias, ent alates 9. maist viibib ta Harkivi haiglas, kus ravitakse tema seljaprobleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles