Kohus saatis Virumaal narkoäri ajanud mehe pikaks ajaks vangi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohus saatis pikaks ajaks trellide taha mehe, keda süüdistati narkootikumidega äritsemises, uimastite Venemaalt Eestisse toomises ning kanepi kasvatamises.

Kohus mõistis 1963. aastal sündinud Elšad Mamedovi süüdi kanepi kasvatamises, suures koguses narkootikumide käitlemises ning uimastite üle Euroopa Ühenduse piiri smugeldamises ja määras talle kaheksa-aastase vangistuse. Karistusaja alguseks luges kohus tänavu 29. jaanuari, kui mees kinni peeti, teatas Viru maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen.

Ühtlasi mõistis kohus Mamedovilt välja sundraha ja menetluskulud kokku 4369 euro ulatuses.

Süüdistuse kohaselt omandas Elšad Mamedov ajavahemikul 2011. aasta maist kuni detsembri alguseni tundmatult isikult ja tuvastamata asjaoludel amfetamiini, metamfetamiini, hašišit ja kanepit, mida hoidis oma Narva kodus ning andis korduvalt ka edasi.

Korrakaitsjad said Mamedovi ebaseaduslikule tegevusele jälile mullu 7. detsembril, kui ta peeti Venemaalt Eestisse tulekul piiripunktis kinni ning tema juurest leiti pool grammi hašišit.

Seejärel korraldasid politseinikud mehe suvilamajas läbiotsimise, avastades, et mees kasvatab seal kanepit. Kokku saadi Mamedovi valdustest kätte üle 3,1 kilogrammi kanepitaimi. Lisaks saadi Mamedovilt kätte 2,56 grammi metamfetamiini sisaldanud pulbrit, lisaks veidi üle poole grammi amfetamiini ja 160 grammi kanepit.

Vaatamata kriminaaluurimise alla sattumisele jätkas Mamedov narkoäri ning tänavu 29. jaanuaril jäi ta taas piiriametnikele vahele. Nimelt leidsid ametnikud Venemaalt Eestisse tulnud Mamedovi juurest kokku 440 grammi amfetamiinipulbrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles