Tollitöötajad leidsid Rakverest üle 97 000 sigareti

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakverest avastatud salasigaretid.
Rakverest avastatud salasigaretid. Foto: Maksu- ja tolliamet

Eelmisel nädalal pidasid liikuvkontrolli talituse töötajad Rakveres kinni sõiduauto, mille tagaistmelt ja sõidukijuhi garaažist leiti kokku 97 400 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Sõiduki tagaistmelt avastati must kilekott 3800 erinevat marki Venemaa maksumärkidega sigaretiga. Autojuht viis tollitöötajad edasi garaažiboksi, kus andis üle veel 93 200 Venemaa maksumärkidega sigaretti.

Põhja maksu- ja tollikeskuse liikuvkontrollitalituse juhataja Peeter Kõve sõnul on maksu- ja tolliameti eesmärk salasigarettide kättesaadavuse vähendamine, mistõttu on oluline just müügivõrgustike avastamine.

«Rakvere avastuse osas on oluline märkida, et suure tõenäosusega tabati salasigarettide nn varustaja-müüja,» lisas Kõve.

Juhtumi osas alustati väärteomenetlus, mille tulemusena võidakse kohaldada rahalisi karistusi koos kauba konfiskeerimisega.

2011. aastal jäi riigile tubaka salaturu tõttu hinnanguliselt laekumata 43,3 miljonit eurot makse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles