Erukindral: vahipataljoni ohvitseride karistus on liiga karm

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Roosimägi.
Urmas Roosimägi. Foto: Urmas Luik

Kaitsevägi lõpetas juurdluse vahipataljoni ajateenijate välilaagris toimunud väidetava hauakaevamise ja inimväärikuse solvamise kohta ohvitseridele kirjaliku noomituse määramisega. Erukindral Urmas Roosimägi hinnangul on karistus liiga karm.

Vendadest ajateenijate Aleksei ja Antoni ähvardamist ja alandamist juurdlus ei tuvastanud. Ohvitserid jäid süüdi selles, et väljaõpe kestis neli tundi lubatust kauem. Tavapärane väljaõppe kestvus on kuni 8 tundi ja sellele võib lisada veel 2 tundi.

«Minu meelest on see karistus liiga karm,» kommenteeris otsust erukindral Urmas Roosimägi. «Kujutage ette, kui metsas viiakse läbi õppus ja metsalaager kestab 3-4 päeva – kes siis minuti pealt võtab?»

«Ma kuulen esimest korda sellist asja, et kui neli tundi läheb mingisugune harjutus üle, siis selle eest karistatakse,» rääkis Roosimägi.

Roosimägi hinnangul võis karmi karistuse põhjuseks olla see, et teema oli niivõrd üleval. «Avalikkust on vaja rahustada,» leidis ta.

Kirjalik noomitus jätab karjäärile pleki.

«Kirjalik noomitus tähendab seda, et kui sel inimesel tuleb auastme aeg, näiteks peab saama järgmise auastme, siis teda lihtsalt ei esitata järgmisele auastmele,» seletas Roosimägi. Ka ei anta kehtiva karistuse ajal preemiaid ega aumärke ja karistatu ei saa ametikõrgendust. Karistus kehtib üks aasta. Kolm noomitust tähendab kaitseväest lahkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles