Raport: Eestis on pikk kooliaasta, aga tunde vähe

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eestis on kooliaasta pikem kui OECD riikides keskmiselt, kuid õpilastel on vähem tunde ja koolipäevi kui mujal, osutas OECD haridusülevaade «Education at Glance 2012».

Kooliaasta on Eestis OECD riikide keskmisest nädala võrra pikem (39 nädalat, kui keskmine on 38 nädalat), ent tundidega täidetud koolipäevi on nende hulgas vähem (175 päeva, keskmine 185).

Kooliklassid on Eestis teiste OECD riikidega võrreldes ühed väikseimad. Eestis on klassis algkooliastmes keskmiselt 17,9 õpilast ja põhikoolis 18,5 last, kui OECD riikides on need numbrid keskmiselt 21,2 ja 23,4. 

7-14-aastastel õpilastel on koolitunde OECD riikidest märkimisväärselt vähem – 5644 tundi, mis on 1200 tunni võrra vähem keskmisest (6862 tundi).

Eesti õpilased kulutavad lugemise, kirjutamise ja kirjanduse õppimisele riikide keskmisega võrreldava aja, teistest pisut vähem aga kehalisele kasvatusele. Keskmisest enam õpitakse võõrkeeli, eriti laste vanuse kasvades.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles