Turvavööta sõitjaid oli eile ligi 300

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahtise turvavööga sõitjate avastamiseks korraldatud reidi ajal tabati iga kahe minuti tagant patustaja, kes suunati korrakaitsjate juurde pikemale vestlusele.
Lahtise turvavööga sõitjate avastamiseks korraldatud reidi ajal tabati iga kahe minuti tagant patustaja, kes suunati korrakaitsjate juurde pikemale vestlusele. Foto: Laura Oks

Eile, 13. septembril kontrollis politsei kogu Eestis suurendatud jõududega turvavarustuse kasutamist. Kokku avastati 299 lahtise turvavööga juhti või sõitjat.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissar Riho Tänaku sõnul oli kinnitamata turvavööga juhte selgelt liiga palju.

«Arvestades, et teavitasime neljapäevasest tugevdatud kontrollist ka ette, on tulemused eriti mõtlemapanevad. Kurb on ka see, et päris mitmel juhul olid turvavarustusega kinnitamata lapsed,» ütles Tänak.

Tänaku sõnul tunnistavad ka reeglite vastu eksinud turvavöö vajalikkust, ent reaalses sõiduolukorras kiputakse ikkagi selle olulisust alahindama.

«Turvavöö on õnnetuse korral esimene ja peamine sõitja kaitsja. Ka väga kaasaegsed ja kallid turvapadjad ning –kardinad toimivad elu säästjana vaid juhul kui inimene püsib kokkupõrke ajal istmes. Viimase tagab ainult kinnitatud turvavöö,» ütles Tänak.

Kokku avastati 299 turvavööta inimest, kellest 218 olid autojuhid ning 43 reisijad. 38 inimesele oli see juba korduv sarnane eksimus. Lisaks avastati ka 13 juhtumit, kus turvavarustusega olid nõuetekohaselt kinnitamata lapsed. 31 juhul eksisid turvavöö nõude vastu veokijuhid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles