Prantsuse ajakiri kaitses Catherine´i alastipiltide avaldamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse ajakirja Closer skandaalne esikaas.
Prantsuse ajakirja Closer skandaalne esikaas. Foto: SCANPIX

Prantsuse ajakirja Closer toimetaja kaitses täna otsust avaldada pildid, mis olid salaja tehtud prints Williami abikaasast Catherine'ist, kes palja ülakehaga päevitas, ning ütles, et pakub neid väljaannetele kogu maailmas.

«Need pildid ei ole sugugi šokeerivad. Nendel on noor naine palja ülakehaga päevitamas, nagu miljonid naised, keda randadel näha võib,» ütles Laurence Pieau AFP-le.

Ta ütles, et kohalik ajaleht La Provence avaldas varem pildi, kus kuninglik paar päevitas samal terrassil, kus hiljem vastuolulised pildid tehti.

«See on endiselt internetis üleval. See ei šokeerinud kedagi,» ütles ta.

Closeril on ekslusiivõigus piltide avaldamiseks, kuid kavatseb neid müüa ka teistele väljaannetele kõikjal maailmas, ütles Pieau. Ta keeldus ütlemast, kui palju ajakiri piltide eest maksis.

Prints William ja Catherine veetsid septembri alguses kolmepäevase puhkuse Lõuna-Prantsusmaal asuvas villas, mis kuulub kuninganna Elizabeth II õe printsess Margareti pojale Linley vikontile. Pieau väitis, et villa on tee pealt hästi näha.

Võrreldes fotosid piltidega, mis tehti hiljuti porgandpaljast prints Harryst, kui ta Las Vegases pidutses, kirjutas ajakiri: «Siin ei ole mingit alkoholi, strip-piljardit ega kompromiteerivaid poose, vaid abikaasa, kes tunneb end oma kehas hästi, kellel ei ole oma mehe eest midagi varjata.»

Fotodel on näha Catherine, kellel on jalas vaid bikiinid, ning prints William, kes tema tagumikule päevituskreemi määrib.

Pildid tegi «professionaalne fotograaf, kellega me oleme varem koostööd teinud,» ütles ta.

Prints William ja Catherine reageerisid uudisele vihaselt. Nad nimetasid seda «groteskseks» privaatsuse rikkumiseks ning viitasid ahistamisele, mille all kannatas Williami ema printsess Diana.

Hetkel Malaisias visiidil viibiv paar arutab oma juristidega edasisi samme, teatas palee.

Üks paleeallikas ütles, et vahejuhtum «viib meid 15 aastat ajas tagasi», viidates printsess Diana hukkumisele autoõnnetuses Pariisis, kui ta kõmupiltnike eest põgenes.

Peaminister David Cameroni pressiesindaja ütles, et kuninglikul paaril on «õigus privaatsusele».

Väidetavalt keeldusid Briti lehed pakkumisest pildid avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles