ERR.ee: üha enam majaomanikke liitub naabrivalvepiirkondadeks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide naabrivalvest teavitavast tahvlist.
Näide naabrivalvest teavitavast tahvlist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hirm kuritegevuse kasvu ees on pannud üha rohkem eramaja- ja korteriomanikke liituma naabrivalvepiirkondadeks.


Kui terve eelmise aasta jooksul loodi neid 23, siis ainuüksi selle aasta kahe ja poole kuuga on tegevust alustanud juba 18 uut naabrivalvepiirkonda. Värskeim neist loodi Jõgeval, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Paari nädala eest taas päevakorrale kerkinud piirkonna loomise idee taga oli eelkõige soov, et naabrid üksteist tunneks.

Kuigi koduhoovis võib korda valvata koer, loob Rein Kaste sõnul ühiselt tegutsemine ka suurema turvatunde, sest majanduslikult keerulistel aegadel on oht kuritegevuse kasvuks.

«Meedias ju kajastub see asi ja kui need protsendid, mis välja öeldakse, kogu aeg suurenevad, siis inimestel tekib hirm oma maise vara ja selle paremini kaitsmise järele,» lisas ta.

MTÜ Eesti Naabrivalve tegevjuhi Tiina Ristimäe sõnul näitavad uuringud, et naabrivalvepiirkondades on turvatunne suurenenud, kuritegevus on vähenenud, mida kinnitavat ka politseistatistikast saadav tagasiside.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles