ÜRO mõistis saatkondade ründamise hukka

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvastatud isik USA konsulaadi juures Liibüas Banghazis.
Relvastatud isik USA konsulaadi juures Liibüas Banghazis. Foto: SCANPIX

ÜRO Julgeolekunõukogu mõistis eile teravalt hukka rünnakud USA ja lääneriikide saatkondade vastu.

«ÜRO Julgeolekunõukogu mõistab kõige karmimal võimalikul viisil hukka terve seeria vägivallarünnakuid meie liikmesriikide diplomaatilistele esindustele,» kirjutati Saksamaa ÜRO saadiku Peter Wittingi etteloetud avalduses.

«Julgeolekunõukogu liikmed väljendasid sügavat muret taoliste rünnakutega seoses ja tõid välja, et diplomaatia ja diplomaatilised esindused on esmased ja ühtlasi ka põhivahendid edendamaks omavahelist paremat suhtlust ning teineteisemõistmist erinevate riikide ja kultuuride vahel,» märgiti pöördumises.

«Taolised rünnakud on õigustamatud hoolimata mistahes motiividest,» lisati avalduses.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon mõistis hukka moslemite raevu põhjustanud internetis leviva «vihkamisväärse» amatöörfilmi, mis tema arvates on tehtudki ainsa eesmärgiga külvata vägivalda, vaenu ja verevalamist.

Vägivald lahvatas eile taas Jeemenis, Egiptuses, Tuneesias ja Sudaanis. Meeleavaldusi korraldati ka Bangladeshis, Indoneesias, Malaisias, Pakistanis, Iraagis, Gaza sektoris, Marokos, Süürias, Kuveitis, Nigeerias ja Keenias.

ÜRO peasekretär Ban Ki-moon mõistis päev varem tehtud avalduses hukka moslemite raevu põhjustanud internetis leviva «vihkamisväärse» amatöörfilmi, mis tema arvates on tehtudki ainsa eesmärgiga külvata vägivalda, vaenu ja verevalamist. Peasekretär rõhutas siiski samas, et mitte miski ei õigusta vägivalda ega inimeste tapmist.

YouTube'i postitatud filmi treiler, mida Egiptuse televisioon vahendas, vallandas teisipäeval vägivaldsed meeleavaldused Egiptuses ja Liibüas, kus rünnakus USA konsulaadile Banghazis hukkus USA suursaadik ja veel kolm ameeriklast. Väikese eelarvega vändatud film «Moslemite süütus» kujutab moslemeid ebamoraalsete ja vägivaldsetena ning pilkab prohvet Muhamedi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles