Al-Qaeda nimetas konsulaadi ründamist Liibüas kättemaksuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks USA konsulaadi põlenud hoonetest Benghazis.
Üks USA konsulaadi põlenud hoonetest Benghazis. Foto: SCANPIX

Al-Qaeda nimetas suursaadiku elu nõudnud rünnakut USA konsulaadile Liibüas Benghazi linnas kättemaksuks terrorivõrgustiku tähtsuselt teise mehe Abu Yahya al-Libi tapmise eest, teatas laupäeval võrguseireteenistus SITE.

Araabia poolsaare Al-Qaeda kutsus ühtlasi üles korraldama vägivaldsemaid meeleavaldusi Ühendriikide saatkondade vastu Lähis-Idas ja Aafrikas ning kutsus moslemeid üles ründama Ameerika huvisid oma asukohariikides.

«Šeik Abu Yahya tapmine üksnes kasvatas (Liibüa iseseisvusvõitluse sangari) Omar al-Mukhtari poegade entusiasmi ja sihikindlust maksta kätte nendele, kes ründavad meie prohvetit,» vahendas USAs baseeruv SITE Al-Qaeda avaldust.

Al-Qaeda Jeemenis baseeruv haru ei võtnud otsest vastutust teisipäevase konsulaadirünnaku eest, milles lisaks suursaadik Chris Stevensile hukkus veel kolm ameeriklast.

Küll aga rõhutas ta, et «rahva väljaastumised USA ja selle saatkondade vastu Liibüas, Egiptuses ja Jeemenis on märgiks Ühendriikidele, et selle sõda ei ole suunatud rühmituste ja organisatsioonide, vaid ebaõigluse vastu mässu tõusnud islamirahva vastu».

Abu Yahya al-Libi hukkus 4. juunil Pakistani põhjaosas Waziristani hõimualal USA mehitamata lennuki õhulöögis

Araabia poolsaare Al-Qaeda asutati 2009. aasta jaanuaris võrgustiku Saudi ja Jeemeni haru ühinemisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles