ERR.ee: Vene ajakirjaniku sõnul puudub Našil ideoloogia

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli-meelse noorterühmituse Naši liikmed pikettimas.
Kremli-meelse noorterühmituse Naši liikmed pikettimas. Foto: AFP / Scanpix

Väljaande gazeta.ru korrespondent Jelizaveta Surnatšova sõnul ei saa Našit võtta kui liikumist, sest neil puudub ideoloogia ja Kremlil pole neist tegelikult sooja ega külma, teatas

ERR Uudised

.

«Neid pole kellelegi vaja, neid võib ära visata nagu kasutatud kondoomi,» rääkis ta intervjuus saatele «Aeg luubis».

Surnatšova märkis, et Našit kui liikumist pole olemas. «On olemas osad aktivistid, on teatav finantseerimine, kuid liikumist kui inimeste koondumist ühe ideoloogia või idee ümber mitte,» ütles ajakirjanik.

Ta lisas veel, et Našil on praegu probleeme ka finantseerimisega, sest valimised on läbi ning selliseid suuri aktsioone pole enam vaja.

«Seetõttu on nad läinud üle sanktsioneerimata üritustele, nad on tulnud juba kaks korda duumasse, neid on juba vahistatud tänavatel,» loetles Surnatšova.

Našilased ise näevad oma saatust märksa optimistlikemas toonides, öeldes, et kaadrirevolutsioon toimib ning varasemad Naši komissarid on nüüd esindajad Riigiduumas või föderaalsetes noorteorganisatsioonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles