Riigikantselei saatis «alkolaenude» keelamise eelnõu tagasi

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholilaen.
Alkoholilaen. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigikantselei teatas kirjas majandusministeeriumile, et lõpetab alkoholiseaduse muutmise eelnõu, mille eesmärk oli keelata nn alkoholilaenud, ettevalmistamise valitsuse istungiks.


«Alkoholilaenude puhul on tegelikult tegemist alkoholi jaemüügiga, millisele järeldusele on jõudnud ka Tallinna halduskohus ja Tallinna ringkonnakohus oma otsustes,» teatas riigikantselei oma kirjas.

Sellest tulenevalt puudub riigikantselei hinnangul vajadus seadust muuta ja tegi ettepaneku seaduse täitmise järelevalve tõhustamiseks, vahendas ERRi uudisteportaal.

Majandusministeerium saatis veebruari lõpus kooskõlastusele ja hiljem valitsusele eelnõu, millega soovis keelata alkoholi laenamise pääsemaks mööda öisest müügikeelust.

Nn alkoholilaenu juhtumite puhul on ettevõtjad tuginenud lepinguvabaduse printsiibile alkoholiseaduses sätestatud avalik-õiguslike kitsenduste välistamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles