Jaapan kutsus Hiinat üles rünnakuid lõpetama

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiinlased Jaapani-vastasel meeleavaldusel.
Hiinlased Jaapani-vastasel meeleavaldusel. Foto: SCANPIX

Jaapani valitsus kutsus Hiina võime üles tagama jaapanlaste ja nende ettevõtete turvalisus, kuna Hiinas on toimunud hulgaliselt Jaapani-vastaseid väljaastumisi.

Eile ja täna kümnetes Hiina linnades toimunud protestid, mis kasvasid üle rünnakuteks Jaapani kodanike ja ettevõtete vastu, on seotud territoriaaltüliga Ida-Hiina meres asuvate vaidlusaluste saarte üle, mida Jaapanis tuntakse Senkaku ja Hiinas Diaoyu saartena ning mille Tokyo otsustas sel nädalal Pekingi pahameeleks ära osta.  

Jaapani peaministri Yoshihiko Noda nimetas rünnakuid Jaapani kodanike vastu äärmiselt pettumusvalmistavaks ning kutsus Hiinat üles vaoshoitusele.

«Soovime, et Hiina võtaks olukorra kontrolli alla, et Jaapani kodanikud ja ettevõtted ei oleks ohustatud,» ütles Noda uudisteagentuuri AFP vahendusel, lisades, et Tokyo esitab Pekingile ka protesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles