Soome Sitra palkas Madis Tiigi appi e-tervise süsteemi arendama

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Tiik
Madis Tiik Foto: Liis Treimann

Soome innovatsioonifond Sitra palkas varem Eesti E-tervise sihtasutust juhtinud Madis Tiigi e-tervise süsteemi arendama.

Eesti spetsialisti palkamise taga on tuliseid vaidlusi tekitanud arutelu digitaalse terviseloo süsteemi muretsemisest Soome, vahendas Helsingin Sanomat Online.

Eestis läks vastav süsteem maksma ligi 10 miljonit eurot, Soomes on arvestatud umbes 1,8 miljardi euroga. Tiik juhtis aastatel 2007-2011 E-tervise sihtasutust, mis vastutas süsteemi tellimise eest.

Sitra teatel saab Tiik viia läbi täiendavaid uuringuid, kui Soome kavandatav süsteem peaks neid vajama. «Tiigi palkamine pole otseselt seotud patsientide andmebaasi projektiga, kuid tugevdab meie oskusteavet selles valdkonnas,» ütles Sitra juht Antti Kivelä.

Tiik rääkis, et ei tunne Soome tervishoiu arendamisega seotud plaane veel piisavalt ja seega ei saa ta öelda, millest on tingitud nii suur hinnavahe. «Kui ei tea, mis on konkreetselt numbrite taga, siis ei saa neid võrrelda,» selgitas ta.

Eesti süsteem on märkimisväärselt lihtsam kui see, mida plaanitakse Soome. Uuenduse nurgakiviks oli digiretsepti süsteem, mis võeti Eestis kasutusele 2010. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles