Virumaal tabati politseireidide ajal mitmeid patuseid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseireid.
Politseireid. Foto: Mihkel Maripuu

Reedel Ida-Virumaal toimunud politseireidi ajal tabati mõne tunni jooksul 18 liikluseeskirjade eirajat. Samal päeval jäi politseile vahele ka arvukalt vales kohas sõiduteed ületanud jalakäijaid.


Reedel Ida ja Lõuna prefektuuri poolt Jõhvi-Tartu-Valga maanteel läbiviidud nädalalõpu liiklust rahustava politseioperatsiooni käigus selgitati välja 18 seaduserikkujat, teatas ida prefektuur.

Kella 14.00-18.00 toimuva reidi käigus mõõdeti sõidukiirust, kontrolliti turvavarustuse kasutamist ning autode tehnoseisundit.

Kiiruse ületamiselt tabati 11 autojuhti, juhtimisõiguseta oli üks autojuht, tehnilise ülevaatuseta üks sõiduk, töö- ja puhkeaja nõudeid rikkus üks autojuht ja muid rikkumisi tuvastati neljal juhul.

Politseioperatsiooni käigus tabati Iisaku alevikus kiiruse ületamiselt Toyota Land Cruiser, mida juhtis 1968. aastal sündinud Gennadi. Auto sõitis asulasisesel teel 99km/h.

«Sellist vastutustundetut käitumist saab nimetada ainult kuritegelikuks ning autot juhtinul tuleb arvestada sellega, et oma tegude eest tuleb ka täiel määral vastutust kanda - sellise kiiruseületamise eest näeb liiklusseadus ette karistusena rahatrahvi kuni 12 000 krooni või juhtimisõiguse äravõtmise kuni üheks aastaks,» rõhutas Ida prefektuuri komissar Alvar Ottokar.

Kontrolliti jalakäijaid

Jõhvi politseiosakonna korrakaitsjad viisid reedel Kohtla-Järve Järve ja Ahtme linnaosas ning Jõhvi linnas läbi politseioperatsiooni, mille peamiseks eesmärgiks oli kontrollida jalakäijate liikluskultuuri sõidutee ületamisel.

Viie tunni jooksul tabatud 30 liikluseeskirjade rikkuja hulgas oli 12 jalakäijat, kes ületasid teed selleks mitte ettenähtud kohas.

«Küll aga pean siinkohal kiitma autojuhte, kes on tähelepanelikud ning jälgivad jalakäijate käitumist, et sellele vastavalt reageerida,» ütles Jõhvi politseiosakonna komissar Sergei Andrejev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles