Romney kampaaniale heidab varju salavideo

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney
Mitt Romney Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste presidendikandidaadi Mitt Romney kampaaniale võib anda hoobi salaja filmitud video, milles ta väidab, et ligi pool ameeriklastest toetab president Barack Obamat, kuna nad on «valitsusest sõltuvad ohvrid, kes ei maksa makse».

Obama kampaaniameeskond haaras ajakirja Mother Jones avaldatud videost kiiresti kinni kui tõendist, et miljonärist vabariiklaste kandidaat on pool riigi elanikkonnast maha kandnud ega sobi presidendiks.

Kiiruga korraldatud pressikonverentsil väitis Romney eile, et tema eesmärk presidendina on «aidata kõiki ameeriklasi».

Romney kohtumisel rikaste toetajatega filmitud videolõigu avalikukstulek on järjekordne hoop vabariiklaste kampaaniale; viimaste nädalate arvamusküsitlustes on Obama oma vastast küll napilt, kuid pidevalt edestanud.

Videolõigus ütleb Romney kampaaniaüritusel, et 47 protsenti ameeriklastest on sisuliselt muiduleivasööjad, kes hääletavad ametisoleva presidendi poolt, mis ka ei juhtuks.

«Need on need 47 protsenti, kes teda toetavad, kes sõltuvad valitsusest, kes peavad ennast ohvriks ja usuvad, et valitsus peab nende eest hoolitsema, kes leiavad, et neil on õigus tervishoiuteenustele, toidule, eluasemele, millele iganes,» ütles Romney.

«Need on inimesed, kes ei maksa tulumaksu, nii et meie maksude vähendamise sõnum neile korda ei lähe. Minu asi pole nende pärast muretseda. Ma ei suuda neid eales veenda, et inimene peab enda eest ise hoolitsema.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles