Saksa arst: loodame, et Tõmošenko ei invaliidistu

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tõmošenko poolehoidjate meeleavaldus Kiievis 12. septembril.
Julia Tõmošenko poolehoidjate meeleavaldus Kiievis 12. septembril. Foto: SCANPIX

Ukraina endist peaministrit Julia Tõmošenkot raviv Saksa Lutz Harms loodab, et arstidel õnnestub patsiendi tervis taastada ja ta ei muutu invaliidiks.

Tõmošenko viibib alates maist Harkivi haiglas, kus tema ravimisega tegelevad Saksa arstid, kuna üksnes Ukraina meedikuid ta ei usalda, vahendas RIA Novosti.

Ekspeaministril diagnoositi lülisamba lülidevaheline song. «Ma ei saa öelda, et me saame selle (invaliidistumise) tõenäosust täielikult välistada. Me võime aga piisavalt positiivset hinnata kõiki arenguid. Loodame, et võime invaliidistumise ära hoida,» rääkis doktor Harms Harkivis aset leidnud pressikonverentsil ja lisas, et just seetõttu otsustati pikendada statsionaarset haiglaravi kuu võrra.

Ka Ukraina tervishoiuministri asetäitja Raissa Moissejenko ütles täna, et Tõmošenko jääb Saksa ja Ukraina arstide hoole alla vähemalt üheks kuuks.

Kohus mõistis Tõmošenko süüdi ametivolituste ületamises Vene-Ukraina gaasilepet allkirjastades ja karistas teda seitsme aasta pikkuse vangistusega eelmise aasta oktoobris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles