Valitsus ei jõudnud tänasel istungil riigitöötajate palgatõusu osas otsusele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsus arutas võimalusi maksulaekumiste parandamiseks.
Valitsus arutas võimalusi maksulaekumiste parandamiseks. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna tuleva aasta riigieelarve personalikulusid arutanud valitsuskabinet ei otsustanud midagi kindlat, arutelu jätkub reedel.

Peaaegu kõik ministeeriumid on küsinud järgmise aasta riigieelarvest kas oma ametnikele või haldusala töötajatele palgatõusu. Valitsuse meedianõunik Liina Kersna ütles Postimehele, et selleteemalised arutelud hakkavad lõpule jõudma, kuid jätkuvad reedel. «Tõenäoliselt siis need otsused langevad,» sõnas ta.

Kersna lisas, et valitsus kinnitab 2013. aasta riigieelarve järgmise nädala teisipäeval, 25. septembril. Riigikogule antakse see üle kas kolmapäeval või neljapäeval.

Valitsuse seisukoht palgatõusu küsimuses on, et võimalus selleks tuleb leida valitsemisalade efektiivsema korraldamise arvelt.

2013. aasta eelarve kohta esitati valitsusele lisataotlusi 273 miljoni euro ulatuses. Personalikuludeks esitati lisataotlusi 87,6 miljoni euro ulatuses.

Järgmise aasta riigieelarve prognoositavad kulud on 6,58 miljardit eurot, tulud 6,33 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles