Tänavuse Bernard Kangro preemia saab Lauri Sommer

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Sommer.
Lauri Sommer. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tänavu juba 23. korda välja antava Bernard Kangro kirjanduspreemia võitis Lauri Sommer oma Võrumaa-ainelise teosega «Räestu raamat».

Sommeri raamat pälvis tunnustust kui üks hea näide Lõuna-Eesti külaelu, maastiku ja tavade isikupärasest talletamisest, teos on oluline kultuuri- ja koduloo seisukohalt, tegu on sooja, südamliku ja meditatiivse raamatuga, täis rikkalikke isiklikke mälestusi, vahendas ERR Uudised.

«Võrumaal üles kasvanud lapsena tundsin, et kogu mu lapsepõlv on üles kirjutatud, tajusin lugedes suurt ühisosa,» ütles üks žürii liikmetest.

Kangro preemia žüriisse kuulusid tänavu Kersti Kattai Võru maavalitsusest, kirjandusteadlane Janika Kronberg, Võrumaa keskraamatukogu direktor Inga Kuljus, ajakirjanik Elina Allas, Võrumaa muuseumi teadur Arthur Ruusmaa, Võru Kreutzwaldi gümnaasiumi emakeele- ja kirjanduse õpetaja Merle Sulg ja seeniorajakirjanik Liina Valper.

Auhinna annab Võru maavanem Andres Kõiv Lauri Sommerile pidulikult üle Sänna kultuurimõisas 27. septembril kell 18, Lauri Sommeri laulu ja juttu on oodatud kuulama kõik huvilised, Võru maavalitsus annab Kangro preemiat välja alates 1990. aastast, et teadvustada ja väärtustada Võrumaaga seotud kirjanike loomingut, preemia saab autor, kelle loomingus kajastub Võrumaa või kes on pärit Võrumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles