Minipikett Eesti konsulaadi ees Peterburis: ei homode diktatuurile!

Verni Leivak
, Peterburi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peterburi Eesti peakonsulaadi juurde kogunes täna ennelõunal Venemaa õigeusklike kristlaste liikumise Reaktsija viieliikmeline esindus, et avaldada meelt traditsioonilise peremudeli säilitamise eest Eestis.

«Soovime, et traditsioonilist peremudelit võimaliku homoabielude lubamisega ei lõhutaks,» rääkis meeleavaldajate eestkõneleja Dmitri Baranov, viidates justiitsministeeriumis valmis kooseluseaduse kontseptsioonile. Tõsi, kontseptsiooni praeguse versiooni järgi võiksid samasoolised paarid oma kooselu küll registreerida, kuid lapsendamisõigust nad ei saaks.

Baranov, märkides, et enamasti tegeleb nende liikumine siiski abortide keelustamise nimel, osutas kahele punasele loosungile, mis kujundatud Nõukogude Liidu ja Euroopa Liidu sümboolikast lähtudes. «See ei ole juhuslik,» tähendas Baranov. Tema sõnul liigub Eesti Euroopa Liidu liikmena üha enam diktatuuri suunas, sest juhul, kui meil samasooliste abielu erisooliste abieluga võrdsustatakse, tekib mulje, et sellest loobuda enam ei saagi.

«Ütleme selge «ei» homode diktatuurile,» teatas Baranov. «Oleme küll venelased, kuid Eesti naabritena ei saa me jääda ükskõikseks. Eestlasi on niigi vähe, kuid homopartnerluse soosimisega jääb teid kindlasti veel vähemaks. Tahame, et Eesti õitseks. Oleme Eesti sõbrad!»

Reaktsija esindajad andsid konsulaadi töötajatele edasi ka vastavasisulise pöördumise.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles