TLÜ plaanib rahahädas tasulisi tudengeid toetama asuda

Alo Raun
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna ülikooli logo.
Tallinna ülikooli logo. Foto: Tallinna ülikool

Tallinna Ülikool kavandab lahendusi, kuidas toetada tasulistel kohtadel õppivaid, kuid majanduskriisi tõttu hätta jäänud tudengeid.


Ülikooli rektor Rein Raud ütles Postimees.ee'le, et ettevalmistamisel on ulatuslik abipakett, mis peaks toetama majanduslikult vähem kindlustatud tudengeid õpingute jätkamisel. «Aga see, kui suures ulatuses õnnestub meil seda realiseerida, sõltub paljudest asjaoludest, muuhulgas eelarvelistest laekumistest ja suvise vastuvõtu edukusest.»

Ülikooli õppeprorektori Heli Mattiseni sõnul on praegu arutlusel kaks lahendust. «Ülikool planeerib mitmeosalise makse sisseviimist ning toetuste süsteemi ajutiselt makseraskustesse sattunud ja akadeemiliselt edukatele üliõpilastele.»

Raua sõnul ei ole õpinguid katkestanud üliõpilaste arv praegu märkimisväärselt suurem võrreldes varasemate perioodidega. «Küll aga on sel aastal läinud eelmisest kevadest mõnevõrra rohkem üliõpilasi majanduslikel põhjustel akadeemilisele puhkusele.» Valdkonniti on tema sõnul arvud erinevad.

Milliseks kujuneb suvine vastuvõtt, on tema sõnul väga raske öelda. «Oletan, et eriti keeruliseks kujuneb see väikestel ja peaasjalikult tasulistel õppeasutustel, kuna ettevalmistatav kvaliteedi hindamise süsteem võib samuti neile raskusi põhjustada.»

Raua sõnul pole hea see, kui osa üliõpilasi peab nt rahapuudusel minema õppima tasuta õppekohale, kuigi nad eelistaksid muidu õppida raha eest mõnd muud eriala.

«Ma arvan, et kui inimesed tegelevad millegagi, mis neid tegelikult ei huvita, on see alati halb. Inimesed peavad saama välja arendada oma anded.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles