Mart Laar astub pärast kaheksakuulist vahepausi taas avalikkuse ette

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar.
Mart Laar. Foto: Andres Haabu

IRLi tipp-poliitik Mart Laar astub oktoobri keskel pärast insuldist tingitud kaheksa kuu pikkust eemalolekut taas avalikkuse ees üles, ent tema naasmist riigikokku ei pruugi see siiski veel tähendada.

IRLi nõuniku Rauno Veri sõnul on Laar andnud lubaduse pidada kõne 20. oktoobril IRLi korraldataval konverentsil «20 aastat Laari esimesest valitsusest».

«Ta on päevakorras ja mulle teadaolevalt ta esineb,» ütles Veri. «Tähistatakse tema valitsuse 20. aastapäeva ja oleks väheke imelik, kui ta ei oleks seal ise kohal.»

Hetkel on Laar endiselt haiguslehel ja viibib haiglas. Veri ei soovinud Laari seisundit kommenteerida, ent ülesastumine viitab sellele, et Laari tervislik seisund on taastumas.

«Ju ta seisund on siis selline, et mõneks tunniks sel ühel päeval saab ta välja tulla. Minu teada peaks ta sel päeval olema ka ajakirjanduse jaoks mingil määral kättesaadav,» pakkus Veri.

Nõuniku sõnul pole Laari sõnavõtu sisu veel täpselt selge. «Ma kujutan ette, et ta räägib ikkagi sellest, kuidas seda valitsust 20 aastat tagasi tehti, mis olid selle eesmärgid, mis sai tehtud ja mida me täna selle peale võiksime kosta.»

Selle üle, kas Laar naaseb oktoobris ka riigikokku, otsustavad arstid pärast seda, kui lõpeb tema praegune, augusti keskpaigas võetud haigusleht.

Laar viidi 18. veebruari õhtul Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse pärast seda, kui teda tabas kõrgvererõhktõvest tingitud insult. 13. aprillil pääses toonane kaitseminister lõpuks intensiivravilt ja jätkas ravi füsioteraapiaga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles