Eesti Kunstiakadeemia nõukogu umbusaldus rektor Signe Kivile kukkus läbi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi
Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi Foto: Peeter Langovits

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) eilsel nõukogu istungil toimus rektor Signe Kivi umbusaldushääletus, mis aga läbi ei läinud.

EKA avalike suhete juhi Solveig Jahnke sõnul toimus nõukogu koosolekul salajane umbusaldushääletus, mille algatasid kooli üliõpilasesinduse esindajad.

Hääletuse toimumist kinnitasid Postimehele ka mitmed 22-liikmelisse nõukokku kuuluvad professorid, kes aga ei soovinud hääletuse ajendeid kommenteerida, kuna ei pea õigeks nõukogu arutelusid avalikkuse ette tuua. Vastused umbusaldushääletuse põhjustele peaks nende hinnangul andma rektor ise, kes samuti nõukokku kuulub.

Vastavalt EKA põhikirjale vabastatakse rektor umbusaldusega ametist siis, kui tema tagandamist pooldab vähemalt kaks kolmandikku ehk 15 liiget 22-st nõukogu liikmest. Delfi anonüümse allika andmetel pooldas Kivi umbusaldamist 14 nõukogu liiget, kuus oli vastu, üks liige puudus ja üks oli erapooletu - seega jäi umbusaldamiseks vajalikust 15 häälest napilt puudu.

EKA nõukokku kuuluvad rektor ja tippjuhtkond, professorid ja õppejõud ning viis üliõpilaste esindajat.

Signe Kivi on EKA rektor teist ametiaega, mis algas aprillis 2010 ja peaks lõppema aprillis 2015. Kivi jäi Postimehele täna tabamatuks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles