Mihkelson kohtus Poola senaatori Bogdan Klichiga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson
Marko Mihkelson Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson kohtus täna Poola senati liikme ja endise kaitseministri Bogdan Adam Klichiga.

Kohtumisel olid kõne all Läänemere regiooni julgeolekuküsimused, NATO ja Euroopa Liidu raames toimuv koostöö ning suhted lähinaabritega. Põgusalt peatuti ka transpordi- ja energiaühenduste teemal.

Mihkelson rõhutas kohtumisel, et Eesti ja Poola suhted on väga head ning mängivad olulist rolli kogu regiooni turvalisuse kasvatamisel. Mihkelson rääkis lähemalt väliskomisjonis toimuvast arutelust regiooni julgeolekuväljavaadete üle ning tutvustas külalisele rahvusvaheliselt kaitseuuringute keskuselt tellitud vastavasisulist raportit. Samuti oli kohtumisel jutuks Eesti suhted Venemaa, Balti ja Põhjala riikidega.

Bogdan Klich osutas, et Poola ja Eesti vahel on väga hea teineteisemõistmine nii Euroopa Liidu kui ka NATO küsimustes ja et üksteisest arusaamiseks pole vaja jagada pikki selgitusi. Klich kinnitas, et Poola püsivates huvides on osaleda siinse regiooni julgeoleku tagamisel.

Kohtumisel osales ka Poola suursaadik Eestis Grzegorz M. Poznański.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles