Eesti ei plaani Tšehhi alkoholile piiranguid kehtestada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poeomanik Prahas riiulitelt kange alkoholi pudeleid eemaldamas. Tšehhis on kange alkoholi müük metanoolimürgituste tõttu keelatud.
Poeomanik Prahas riiulitelt kange alkoholi pudeleid eemaldamas. Tšehhis on kange alkoholi müük metanoolimürgituste tõttu keelatud. Foto: SCANPIX

Eesti ei plaani seoses Tšehhis lahvatanud metanoolimürgituste lainega Tšehhi päritolu alkoholile müügipiiranguid kehtestada.

Võimalike metanooliavastuste kohta Eestis meil infot ei ole ja ei ole teada ka kaebustest,} kinnitas põllumajandusministeeriumi pressiesindaja Karin Volmer BNSile.

Ajakirjanduses on tema sõnul peamiselt mainitud, et metanooli leidus Tšehhi päritolu viinas ja rummis. ]Hetkel on Eestis alkoholiregistrisse kantud vaid kolm Tšehhis toodetud viina ning mitte ühtegi rummi,} kinnitas Volmer. Eestis on alkoholiregistrisse kantud kolm tootja Bohemian Sekt viina - pooleliitrine ja 40-kraadine Pražska Vodka ning 40 kraadine Nordic Ice Vodka pooleliitrises ja 20-sentiliitrises pudelis.

Muid kangeid Tšehhi päritolu alkohoolseid jooke on tema sõnul samuti vähe - bittereid kuus nimetust, likööre neli nimetust ja muid piiritusjooke seitse nimetust. Ilma Eesti alkoholiregistri registreeringuta ei tohi Volmeri kinnitusel ühtegi alkohoolset jooki Eesti turul müüa.

Tšehhi valitsus keelas pärast 23 inimese metanoolisurma kõigi üle 20 protsendi alkoholi sisaldavate jookide müügi.

Poola võimud teatasid kolmapäeval 119 000 pudeli Tšehhis valmistatud kange alkoholi konfiskeerimisest, et hoida ära võimalikud metanoolimürgitused.

Slovakkia keelustas teisipäeval seoses metanoolimürgitustega alkoholi sisseveo Tšehhist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles