Lasnamäel panid poisid 6-aastase lapse põlema

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguväljak
Mänguväljak Foto: Lauri Alver / Sakala

Tallinnas Lasnamäel süütasid tulemasina täiteballooniga mänginud poisid 6-aastase lapse, kes pääses tänu oma oskuslikule tegutsemisele suuremate vigastusteta.

Politsei pressiesindaja Ilmar Kahro ütles Postimehele, et vahejuhtum leidis aset kahe nädala eest ja süütajateks olid kolm poissi vanuses 11-13 aastat.

«Aktuaalne kaamera» vahendas, et poisid veetsid mänguväljakul aega tulemasina ballooniga, proovides süüdata liiva ja puid, kui märkasid eemal koos sõbraga kiikunud kuue ja poole aastast poissi. Lapsele visati balloonist vedelikku selga ja süüdati see.

Ohver pääses tõsisematest tervisekahjustustest, kuna kustutas end liiva peal rullides leegid. «Aktuaalse kaameraga» rääkinud Tarvo Ingerainen politsei Põhja prefektuurist lisas, et üks süütajaist läks lapsele ka appi ning õnneks oli ohvri dressipluus materjalist, mis ei võtnud tuld.

Ingerainen ütles, et oma tegu süütajad põhjendada ei osanud ja ütlesid, et tegu oli uitmõttega. Teo toimepanija on tema sõnul politseile varasemast tuttav, kuid millegi tõsisega poiss hakkama pole saanud ja teismeliste peresid kirjeldas ta kui Eesti keskmisi.

Kuna poisid on alla 14-aastased, ei saa nende suhtes kriminaalmenetlust alustada ja juhtumiga hakkab tegelema alaealiste komisjon, politseis peeti nendega maha tõsine vestlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles