Eesti ootab Moskva vastust lihtsustatud piiriületuse asjus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripunkt Narvas.
Piiripunkt Narvas. Foto: Küllike Rooväli.

Eesti ootab märtsi lõpus Venemaa vastust ettepanekule jätkata pikaajaliste viisade andmist piiriäärsetele elanikele.

Välisminister Urmas Paet ütles täna riigikogus keskerakondlaste arupärimisele vastates, et loodab vastust 31. märtsil, mil ministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor kohtub Moskvas oma kolleegidega.

Paet meenutas, et 19. jaanuaril kaotas kehtivuse Eesti ja Venemaa protokoll, mis andis võimaluse teatud hulgale piiri ääres elavatele inimestele saada pikaajalisi viisasid ja osal saada neid viisasid tasuta. Protokoll kaotas kehtivuse seoses Eesti ühinemisega Schengeni leppega ning 2006. aastast pärineva Euroopa Parlamendi ja nõukogu määruse jõustumisega.

Minister lisas, et sellest hoolimata on Eesti jätkanud pikaajaliste viisade väljastamist neile Leningradi või Pihkva oblastis Eestiga piirnevatel aladel elavatele inimestele, kes on seni Eestis käinud ja pole siin mingit pahandust teinud.

«Me oleme teinud ka Vene poolele nii kirjalikult kui suuliselt ettepaneku, et vastastikkusel alusel võiks ka Vene pool sama praktikat jätkata,» ütles Paet. «Vene pool võttis selle ettepaneku kaalumisele, kuid tänaseks ei ole me saanud neilt sellele veel vastust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles