Suurbritannias mürgitatud Litvinenko surma uurimiseks toimub eelistung

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Lugovoi
Andrei Lugovoi Foto: SCANPIX

Suurbritannias toimub täna eelistung Vene julgeolekuteenistuse (FSB) endise töötaja Aleksandr Litvinenko mürgitamisloos, milles kahtlustatakse FSB endist agenti ja praegust duumasaadikut Andrei Lugovoid.

Lugovoi ütles eelistungit kommenteerides, et peamiseks ülesandeks on saada juurdepääs dokumentidele ja teha kindlaks Litvinenko surma tegelik põhjus. «Sellest pole huvitatud mitte üksnes mina kui üks süüdistatavatest, vaid ka Litvinenko perekond,» ütles Lugovoi Interfaxile.

Litvinenko lesk Marina rääkis BBC-le, et uurimine selgitab välja tõe selle kohta, mis tema abikaasaga ikkagi juhtus. «Tahan teada, kes ta tappis ja milleks. Rääkisin sellest kuus aastat tagasi ja loodan, et lõpuks saan kõik teada,» lisas ta.

44-aastane Litvinenko suri 23. novembril 2006. aastal Londoni haiglas radioaktiivsest polooniumist saadud mürgistusse. Tema mõrva uurimist hakkab juhtima Suurbritannia üks mainekamaid kohtunikke Robert Owen.

Briti prokuröride väitel on neil piisavalt palju materjali, et esitada süüdistus Lugovoile, vahendas BBC.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles