Küüt vastuseks Kaggele: politsei kontrollib jätkuvalt olukorda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt Foto: Peeter Langovits

Politsei peadirektor Raivo Küüt pole nõus ajakirjanik Rasmus Kagge väitega, et pätid on Eestis võimu võtnud ja olukord on hullemgi kui 1990. aastatel.

«Minu väide on üpris selge ja konkreetne, et siiamaani jätkuvalt ikkagi õiguskaitseorganid ja politsei kontrollivad olukorda ja tagavad turvalisuse erinevates kohtades,» ütles politsei- ja piirivalveametit juhtiv Küüt täna Vikerraadio saates «Reporteritund».

«Kahtlemata juhtub ikka erinevaid kuritegusid ja kõiki kuritegusid ei ole võimalik ära hoida, selleks just õiguskaitseorganid ongi, et nende ennetamise ja nende tõkestamise ja avastamisega tegeleda,» lisas ta.

Küüt nimetas Kagge väiteid ülepaisutatuteks ja märkis, et need hõlmavad pika aja jooksul juhtunud sündmusi.

Politseijuht rõhutas, et juhtumitesse, kus politsei ei võta väidetavalt vastu avaldusi, suhtutakse väga tõsiselt ning on juhtumeid, kus politseinikke on selle eest ka karistatud.

«Need väited on minu jaoks väga tõsised ja siin me võtame väga selge seisukoha kontrollida üle kõik need väited, kus politsei ei võta väidetavalt kelleltki avaldusi vastu, sellist olukorda ei saa me mitte kuidagi lubada,» lausus ta.

ETV ajakirjanik Rasmus Kagge ütles eelmisel laupäeval Vikerraadio eetris, et võimud ei taju tegelikku olukorda riigis ning Türilt ja Paidelt tulevad uudised jätavad mulje, et asi on veel hullem kui 1990. aastatel – politsei keeldub avaldusi vastu võtmast, kriminaalasjad lõpetatakse oportuniteediga, gängid peksavad inimesi, patrullpolitseinikke rünnatakse päise päeva ajal ja sellele ei järgne midagi, autosid pannakse põlema, pekstakse kurikaga kodusid puruks ja rünnatakse öösel tänavatel liikujaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles