Saaremaa tahab veeteede ameti kaatrit endale

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilsandi saarevahi ametit peab Jaan Tätte.
Vilsandi saarevahi ametit peab Jaan Tätte. Foto: Raigo Pajula

Saare maavalitsus esitas veeteede ametile taotluse, et saada omale ühte kahest võõrandamisele pandud kaatrist, mis peaks minema Vilsandi või Abruka saarevahi kasutusse.

Veeteedeamet kavatses algul oma kaks Buster RS tüüpi kaatrit võõrandada, kuid vastavalt riigivaraseadusele saatis nende kohta teatise laiali, et teada saada, kas mõnel teisel riigiasutusel ei ole kaatreid vaja, kirjutab Meie Maa.

«Kuna lisakulu kaatri soetamiseks teha ei tule, tekkis meil kaatri vastu huvi,» ütles Saare maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Mika Männik.

Kui veeteedeamet taotluse rahuldab ning maavalitsus ühe kaatri omale saab, läheb see suure tõenäosusega kas Vilsandi või Abruka saarevahi kasutusse.

Tulevane Kõinastu saarevaht kaatrit ei soovi ja Kessu laiule kaater ei sobi, kuna on laidu ümbritseva sügava merevee tõttu liiga väike. «Madala mere ja väikese laine poolest on kaatrile kõige sobilikum Vilsandi,» arutles Männik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles