Prokuratuur saatis kohtusse Audru mõrvades süüdistatava mehe kriminaalasja

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru konstaablijaoskond.
Audru konstaablijaoskond. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Lääne ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse 35-aastast Andrest Audrus toime pandud kahe naise mõrvas.

Süüdistuse kohaselt lõi Andres mullu novembris Audru alevikus ühes korteris korduvalt 55-aastast Karinit ja kägistas ta surnuks. Mees tükeldas surnukeha ja uputas erinevatesse veekogudesse oma elukoha lähistel, teatas ringkonnaprokuratuur.

Tänavu 6. aprilli pärastlõunal tungis Andres Audru kalmistu lähistel kallale ka 21-aastasele Erikale, et röövida temalt sülearvuti. Süüdistuse järgi lõi mees naist vähemalt ühe korra ja kägistas ta surnuks. Tükeldatud surnukeha mattis mees mulla ja okste alla.

Päev hiljem pidas politsei varem korduvalt kriminaalkorras karistatud Andrese Erika mõrvas kahtlustatavana kinni. Uurimise käigus selgus mehe võimalik seotus ka Karini kadunuks jäämisega.

Mõrva eest, kui see on toime pandud julmal viisil, vähemalt teist korda ja seoses röövimisega, näeb karistusseadustik süüdimõistmisel ette kaheksa- kuni 20-aastase või eluaegse vangistuse.

Lääne ringkonnaprokuratuuri hinnangul väärib nende juhtumite lahendamise puhul erilist esiletõstmist Audru ja lähikonna konstaablite tegutsemine, samuti nende uurijate ja kriminalistide hea töö, tänu kellele arvatav mõrvar nii kiiresti tabati. Prokuratuur tänas ka ohvriabi töötajat ja menetlustoimingutes osalenud tuukreid asjatundliku tegutsemise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles